Min give i temat Sagolikt omgång 4 Give & Get...

gick till Gulligan. Jag lyckades som vanligt ta mig an projektet i typ sista minuten, men otroligt nog lyckades jag också få till en fullträff som det verkar. Och det är så roligt att hon blev så nöjd med paketet (jag kikade många, många gånger runt i hennes blogg i det tysta, för att försöka lista ut vad som skulle passa till henne). Jag velade länge fram och tillbaka mellan vad som skulle sys och vad paketet i övrigt skulle innehålla och det i kombination med ganska mycket annat runt omkring mig gjorde alltså att jag var ute i sista minuten. Här kommer lite bilder på paketet som jag tog innan jag skickade:Det sagolika färdigsydda/pysslade fick bestå utav klänningen. För vad kan väl vara mera sagolikt än en klänning med Inger och Lasse Sandbergs alla sagofigurer på? I mönsterväg fick det bli ett nummer utav Allt om Handarbete från förra våren. Mycket gångbart förhoppningsvis och en hel del "sagolika" plagg ;-) 1m tyg, blev i stället till 2 meter eftersom jag hade lite dåligt samvete över att jag var ute så i sista minuten. Dessutom åkte en bit matchande muddväv med också. Det kändes som om båda tygerna skulle passa bra in hos Gulligan.
Ett sybehör blev till flera. 6 rullar Dor Tak sytråd åkte med, eftersom det var vad Gulligan hade skrivit att hon behövde. Eftersom jag inte visste vilka färger så utgick jag från sådana som matchade de tyger jag skickade med. Personlig gåva blev lite härliga band att förgylla plagg med. Själv använder jag mig ju inte utav band, men vet att många andra gör det. Som personlig gåva skulle också den lilla delfinen till dottern ha medföljt paketet. Men när jag packat låg den kvar bredvid mig på golvet och jag trodde jag fäste den vid rätt paket (man skall aldrig packa flera samtidigt) men det visade sig att så inte var fallet. Det var också delfinen som skulle ha varit en liten ledtråd till vem jag var eller snarare vart jag bodde. Delfin = delfinarie = Kolmårdens djurpark = Kolmården = JAG ;-) Men det blev ju inte så lätt att gissa det *skratt* då delfinen saknades i paketet.

     
Och ärligt skall jag nog också säga att jag kommer inte ihåg om det var precis så som jag skrivit ovan som jag presenterade min tankegång bakom paketet för min mottagare. Men på ett ungefär i alla fall. Nu blickar jag vidare mot nästa omgång av G&G.

Jobbat på en del...

har jag faktiskt gjort de senaste dagarna. Orken tog lite slut från ingenstans, men så i fredags kom vi ju på att vi skulle på dop på lördagen. Så vad göra? Jo klippa, klippa och så sätta sig vid symaskinerna och efter en inte alltför lång stund så vad dessa plagg tillfixade och redo för att paketeras:


Uppsytt i stl 74. Än så länge lite stort, men det kommer säkert inte dröja speciellt länge innan de funkar på lillkillen ifråga som fick dessa. Jag ordar inte så mkt om sömnadsgången och hur jag har gjort för det vet de flesta vid det här laget. Har dock tappat bort min lista över muddmått så jag fick höfta (tror att jag kom ihåg rätt ändå). Tygerna är från Jofotex (elefanter) och Andersson & Hjalmarson (byxor) samt då mudd från Stoff & Stil. Fast jag känner mig lite enformig för vi ger nästan bara bort kläder nuförtiden i present. Så alla nära och kära med småbarn: SNÄLLA säg till om ni tröttnar på mig och önskar att era barn får något annat! Det är bara så behändigt och roligt att ge bort något egenskapat i stället för en massa leksaker och annat (leksaker har ju de flesta ganska gott om redan dessutom ;-)) Som bonus blev det även tillklippt tre stycken t-shirts i elefanttyget till mina egna busar så nu finns det bara småsnuttar kvar utav tyget.

Har även rensat en hel del i mitt tygförråd. Dels p g a att jag var i stort behov utav pengar, men också p g a att jag sett mig lite "mätt" på vissa tyger. Så upp åkte ett gäng på Tradera och jag känner mig rik på kuppen. För jisses så bra betalt jag fick. Men pengarna kommer inte stanna länge i fickan eftersom jag har en massa tyg på ingång. Det skall dock bli riktigt roligt med lite nya tyger i förrådet. Rensningen innebar dock inte enbart ut med tyg på Tradera utan jag har också tagit mig i kragen och klippt till en hel massa byxor bl a (de kommer komma upp här i bloggen framöver skulle jag tro, det ligger totalt 35 par och väntar på ihopsömnad och tanken är INTE att de skall till smartamammor.se). Under veckan som kommer skall jag sy ihop en klänning som är en beställning och så en bunt trosor som däremot är tänkta till smartamammor.se som öppnar i mitten av april. Sedan skall jag ta itu med alla bodys som också skall dit hade jag tänkt. Fast det är "inte mer" än 20 stycken så det skall jag nog överleva ;-) Det blir en massa flodisar dit. Så ni ser, jag har en del planerat. Dock är beställningar alltid välkomna och de prioriteras och får hamna lite före i kön.


Högen med tillklippta byxor. Från stl 62-116. Vissa kommer hamna i barnens garderober och andra kommer hamna här till försäljning. Fick också hem en första leverans utav tyger från mjukatyger.se. Hade hoppats på att de skulle samlevereras med mina övriga förhandsbokade tyger eftersom portot trots allt blir dyrt och ju mer som sambeställs desto mindre pengar till porto. Men, men så blev det nu inte och jag har några meter utav deras bomull/lycra i flera färger ligger och väntar på tvätt. Gillar verkligen kvaliteten på tyger med lite lycra i och jag letar mer än gärna mer sådana tyger allra helst då med roliga tryck/mönster på. Har du några tips så hojta gärna till ;-) Gärna bra kvalitet till riktigt bra pris så klart för jag vill inte ha billiga dåliga tyger!Älsklingsfrö® 1-årsjubilerar som blogg och det firas med en utlottning!

Mycket kan man fira och att den här bloggen 1-årsjubilerar är definitivt värt att fira för mig! Så vill ni vara med och fira och t o m ha chansen att vinna en utlottning om ett hemligt barnklädesplagg från Älsklingsfrö® så lämna bara en kommentar till detta inlägg. Givetvis blir jag jätteglad om du vill länka från din egen blogg,  men det är absolut inget krav för att få delta i utlottningen, och det kommer inte heller ge någon extra "lott". När du lämnar en kommentar, glöm inte bort att meddela din mailadress och skriv gärna önskad storlek på ett hemligt plagg. Chansen till en lott är öppen fram till och med den 31 mars. Den 1 april drar jag en vinnare och det är inget aprilskämt *skratt*! Vill du länka så lägg då denna bild i din blogg och länka med texten: "Fira 1-årsjubileum med Älsklingsfrö® och tävla om ett hemligt plagg till ditt barn - kommentera jubileumsinlägget så är du delaktig i utlottningen".


Och jodå, den observante funderar säkert på om det inte tidigare varit ett jubileum här och det stämmer faktiskt, men det var 1-årsjubileum som bloggare, inte bloggen i sig. Jag har ju haft en annan blogg tidigare, men den här ser jag som min "riktiga" och det är det här datumet som kommer få bli en återkommande hållpunkt för jubileum framöver ;-)